Σελίδες

10 Απρ 2016

Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

'' Διαθέσεις,προθέσεις,εκθέσεις και τινές προεκτάσεις....''

Το περασμένο Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 αφιερώθηκε από τον γράφοντα και λίγους πιστούς 
αέναους εραστές της αεροπορίας η μέρα,στην επίσκεψη του Αυτοκρατορικού Πολεμικού Μουσείου του Duxford στην Νοτιοανατολική Αγγλία.
Πασίγνωστο το εν λόγω μουσείο για τα αεροπορικά του πολεμικά εκθέματα κυρίως και την πλούσια συνεισφορά του στην διατήρηση της μνήμης των πολεμικών γεγονότων του παρελθόντος.
Το εν λόγω μουσείο έχει διατηρήσει και συντηρήσει αλλά και αγοράσει από διάφορες πηγές,πάμπολλους τύπους πολεμικών α/φών και υλικού. 
Παράλληλα έχει δημιουργήσει αίθουσες εκθέτοντας οπτικοακουστικό υλικό εποχής για τους επισκέπτες του. Να τονισθεί το γεγονός ότι κάθε άλλο παρά βαρετή θα μπορούσε κάποιος να φαντασθεί μιά τέτοια επίσκεψη μιάς και θα βρεί ένα πλούσιο σε θεματικό περιεχόμενο βιβλιοπωλείο του οποίου τα έσοδα από τις πωλήσεις πάνε στο ίδιο το μουσείο. Ακόμα δύο καφέ μπάρ,ένα πλήρες εστιατόριο,παιδική χαρά με παιγνίδια σε σχήματα-ομοιόματα α/φών και επιπλέον 
ένα προσομοιωτή πτήσεως μαχητικών για ενήλικες και παιδιά που θα ήθελαν να βιώσουν την αδρεναλίνη του ντόγκ φάιτ!
Δέον να τονισθεί ότι εντός του χώρου του μουσείου λειτουργεί ένα πλήρες αεροδρόμιο γενικής αεροπορίας με ακμάζουσα πτητική δραστηριότητα ( πτήσεις εθισμού,ομαδικές με α/φη εποχής,ιδιωτικές και πολλά άλλα ).
Το δε προσωπικό αυστηρά επιλεγμένο και εκπαιδευμένο στο να παρέχει κάθε δυνατή πληροφορία,με προγραμματισμένες ομιλίες στους μαθητάς σχολείων ( εκεί βλέπετε δεν διακατέχονται από συμπλέγματα μίσους για τας ενόπλους δυνάμεις των και προσπαθούν να διαμορφώσουν συνείδηση και ηθικό στην νεολαία κάθε ηλικίας και σεβασμού της ιστορίας του Ηνωμένου Βασιλείου ).
Ο ίδιος χώρος αυτός καθέ αυτός αποπνέει σεβασμό,εκτίμηση και προσοχή αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με την οργάνωση,την καθαριότητα και την πληρότητα του.
Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος βέβαια όπως πάντα.
Ο πρωταρχικός σκοπός της επίσκεψης όλων μας εκεί,δεν ήταν μόνο η περιήγηση του μουσείου αλλά και η συμμετοχή μας στο σεμινάριο Αεροπορικής Ασφάλειας που διοργάνωσε το συμβούλιο αεροπορικής ασφάλειας σε συνεργασία με άλλους αεροπορικούς οργανισμούς και ενώσεις και βέβαια την εποπτεύουσα και διευθύνουσα αρχή,την Βρεττανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
με κύριο ομιλητή τον Διοικητή της.
Ο Διοικητής της Βρεττανικής ΥΠΑ,αναφέρθηκε στην ομιλία του για τα διάφορα υπηρεσιακά θέματα της αρμοδιότητας του,στατιστικά και οποσδήποτε για τα μελλοντικά σχέδια της υπηρεσίας του και τους τρόπους που θα βελτιωθούν περισσότερο οι δείκτες ασφαλειας πτήσεων γενικής αεροπορίας,οι παρεχόμενες υπηρεσίες πρός τους ιπτάμενους και το εντυπωσιακότερο όλων των πιο πάνω,το πώς η υπηρεσία του ( ΥΠΑ ) θα μειώσει την γραφειοκρατία για τους εμπλεκόμενους στην δραστηριότητα της γενικής αεροπορίας!!
Το αποκορύφωμα ήταν ότι στο τέλος της ομιλίας του δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους χωρίς κανέναν περιορισμό χρόνου και στο διάλειμμα ήταν διαθέσιμος για να του μιλήσεις και να τον ρωτήσεις πρόσωπο με πρόσωπο!!
Πραγματικά σκηνές αδιανόητες για την Ελληνική ΥΠΑ και τους διοικούντες.
Εκεί η ΥΠΑ,είναι αρωγός,συμπαραστάτης και συνάδελφος των αεροπόρων,σε μας η βασική μέριμνα της  ΥΠΑ είναι πώς θα ελαχιστοποιήσει το όποιο παραχθέν έργο και την όποια παρουσία της γενικής αεροπορίας. Δυστυχώς η δική μας ΥΠΑ χρειάζεται ΕΞΙ ( 6 )!!μήνες για να απαντήσει στην αίτηση ενός σωματείου αεροπορικού και όταν απαντά,απαντά απορρίπτοντας το αίτημα γιατί το σωματείο δεν είναι μέλος της ΕΛΑΟ λες και είσαι παράνομος με αναγνώριση από τις οικείες δικαστικές αρχές!!
Φαντάζεστε τον Έλληνα διοικητή της ΥΠΑ να μιλάει σε σεμινάριο αεροπορικής ασφάλειας και μάλιστα να δέχεται ερωτήσεις συναδέλφων αεροπόρων;
Ούτε στο Στάρ Τρέκ τέτοιο ευφάνταστο σενάριο. Εδώ δεν έχουν καταφέρει να εκδώσουν ένα φυλλάδιο για την γενική αεροπορία και τους χειριστές χαρατσωνοντάς τους αιματηρά και καθυστερώντας την έκδοση πιστοποιητικών και αδειών κατά την βούληση τους.
Πάντως για να επανέλθουμε στα της επισκέψης,αποτέλεσε μία πηγή χαράς,ενδιαφέροντος και έμπνευσης στο τί μπορεί να προσφέρει η ύπαρξη της αεροπορίας.
Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από το μουσείο:


















εκ της διοικούσης,

Δημήτριος Αγιασοφίτης






   




   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου