Σελίδες

9 Ιουν 2013

Αεροπορικές Ειδησεοαλιεύσεις

Ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει την αγορά τριάντα ( 30 ) επιβατικών αεροσκαφών με σκοπό την παραχώρηση τους σε αεροπορικές εταιρίες της χώρας προκειμένου να υπάρχουν οι στοιχειώδεις αεροπορικές συνδέσεις στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε βασικούς προορισμούς του εξωτερικού.
Η κίνηση της κυβέρνησης έχει σκοπό αφενός την υποστήριξη των αερομεταφορών και αφετέρου την μείωση των αεροπορικών εισιτηρίων!!!
( παρμένο από το αεροπορικό περιοδικό: ''REMOVE BEFORE FLIGHT''-Τεύχος 47 )
Λυπούμαστε αλλά αδίκως χαρήκατε. Η παραπάνω είδηση αφορά χώρα του τρίτου κόσμου και εν προκειμένω την Νιγηρία!!
Εμείς εδώ είμαστε υπήκοοι και ουχί πολίτες που να αξίζουν την στοργή και μέριμνα των κρατικών υπηρεσιών. Άλλωστε,ο κόσμος της Καστοριάς έχει νοιώσει την ''αγάπη'' και ''μέριμνα'' των αδιάφορων κεντρικών κρατικών υπηρεσιών εάν όχι εχθρικών πρός τον νομό.
Δυστυχώς ο κάθε ένας από εμάς αποτελεί για το νεοβαρβαρικό ανθελληνικό κρατίδιο της χωματερής των Αθηνών,έναν μαστό που το αδηφάγο και τάχα κράτος βυζαίνει ασταμάτητα,ικανοποιώντας την ακόρεστη δίψα ανικάνων και παρασιτικών κρατικών αξιωματούχων που πολλαπλασιάζονται πιο γρήγορα και από τα βακτηρίδια.
Μπορεί κανείς να φανταστεί μία αντίστοιχη κίνηση στην πατρίδα μας;
Ασφαλώς και όχι. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν ο καθ'ύλην εντεταλμένος υπουργός βγαίνει και δηλώνει σε σταθμούς τηλοψίας ''ότι ο Καστοριανός και ο Κοζανίτης δεν χρειάζονται τα αεροδρόμια για τις μετακινήσεις τους αφού έχουν δίπλα τους την Εγνατία''!!!!
Πραγματικά ανατριχιαστικής εφυίας δήλωση,μεστή νοημάτων και εμπεριστατωμένης άποψης.
Πάντως η ανάπτυξη έρχεται. Όπως επίσης και οι επενδύσεις. Τα πρώτα εκατόντριάντα ( 130 ) χρόνια είναι δύσκολα. Στην συνέχεια,οι υποδομές και οι διαδικασίες λειτουργούν ρολόι.
Ασφαλώς και υπάρχει η Εγνατία για τους Καστοριανούς και τους Κοζανίτες,όπως υπάρχει και η Αθήνα για τους νησιώτες. Θα αναρωτηθεί κανείς τώρα τι σχέση έχει αυτό. Έχει και παραέχει μιας και ένας νησιώτης για να πάει από την Κίμωλο στην Θεσσαλονίκη ή στην Πάτρα,πρέπει να σταματήσει και να αλλάξει μέσο στην Αθήνα!! Είμαστε η μοναδική χώρα με συνολικό αριθμό νησιών δύο ( 2 ) χιλιάδες χωρίς την μεταξύ τους σύνδεση με ότι συνεπάγεται αυτό για την καθημερινότητα των νησιωτών αλλά και προεκτεινόμενο στον τουρισμό.  
Πού καταντήσαμε. Να μας υποχρεώνουν να λυπούμεθα που ζηλεύουμε τους Νιγηριανούς!!!
Άντε με το καλό,σε λίγο καιρό θα μας ξεπεράσουν και οι Καμερουνέζοι.
Πάντως ο κύριος υπουργός δεν πρέπει να ανησυχεί. Το κρατίδιο του Λεσότο εντός της Νοτίου Αφρικής,βρίσκεται ακόμα αρκετά πίσω μας. 
Οι φίλοι και μέλη της αερολέσχης μας αλλά και οι μή σχετικοί με τις αεροπορικές δραστηριότητες φίλοι και συνέλληνες ας σκεφτούν και ας προβληματιστούν επί των υπαρχουσών καταστάσεων. 
Μήπως ήρθε η ώρα να γίνουμε ''λυτρωτικοί ανατροπείς παγιωμένης απαξίωσης και απραξίας'';
εκ της διοικούσης,
Δημήτριος Αγιασοφίτης             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου