Σελίδες

29 Νοε 2020




         Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020


              '' Τοπίο στην Ομίχλη.....''


 Απόκοσμο μα και τόσο έντονο το σκηνικό του αεροδρομίου στο Έλστρη σήμερα το μεσημέρι. Εικόνες βγαλμένες από ταινία εποχής....τα α/φη υπομονετικά παρκαρισμένα,θαρρείς κι απολαμβάνουν κι αυτά το διακριτικό πέπλο της πυκνής                  ομίχλης και την απόκοσμη ησυχία του πεδίου,ειδικά τώρα μεσούσης της επακμάζουσας λαίλαπας της πανδημίας. Περιμένουν στοργικά και πάλι να χαρίσουν θαλπωρή και έντονα βιώματα σε όσους τολμήσουν να 'ιππεύσουν' αυτά τα ουράνια άτια σαγηνεύοντας τους.

Με μιά σαγήνη σχεδόν μυστικιστική,μονάχα για όσους τολμούν να μυηθούν στα υπέροχα και συναρπαστικά μυστικά της ευγενούς τέχνης των πτήσεων.

 Ένα κρυφό και ποθητό εξκάλιμπερ που μόνο οι αλαφροίσκιωτοι ψηλαφιστές του φάσματος του ουρανού του σπρωξίματος της μανέτας έμπροσθεν και του κρατήματος των ποδωστηρίων ...εθισμένοι στην έντονη μυρωδιά του AVGAS  και στην εύηχη μουσική των πτερύγων της προπέλας,αφήνοντας πίσω τον τροχόδρομο και υπερνικώντας την βαρύτητα θα αφήσουν πίσω τους τα επίγεια και μικρά και θα αφεθούν στο απέραντο γαλάζιο....!!

εκ της διοικούσης,

Δημήτριος Αγιασοφίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου