Σελίδες

13 Νοε 2016

Κυριακή,13 Νοεβρίου 2016

'' Ελληνικό,Λάτσης 1,5 Ευρώ το τετραγωνικό - Αερολέσχη Καστοριάς,αεροδρόμιο Αριστοτέλης                                                   80.00 Ευρώ τα 4,5 τετραγωνικά ενοίκιο τον μήνα..!! ''

Στο νέον ερμηνευτικόν,ορθογραφικόν λεξικόν Θησέως Τζαννετάτου και στην ερμηνεία της λέξεως λέσχη αναφέρει ότι σημαίνει τον τόπο συναθροίσεως ομάδος προς σκοπόν συνολίας,συζητήσεων/εντευκτήριον ομάδος επιδιωκούσης κοινόν σκοπόν/σύνολον ατόμων απαρτιζόντων λέσχην.
Η Υπηρεσία Παρενοχλήσεως Αεροπόρων,εε με συγχωρείτε Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ήθελα να πώ ( ώχ,ώχ,ποιός τον ακούει τον Λυτζεράκο ...),ερμηνεύει κατά το δοκούν την έννοια λέσχη και κατ'επέκτασιν αερολέσχη με βάση νομικά κατασκευάσματα ( λέγε με ΦΕΚ ... ) και υποχρεώνει ετσιθελικά με πρακτικές κακόφημου προαγωγού την εγγραφή και υπαγωγή κάθε αεροπορικού σωματείου στο κλαδικό όργανο την ΕΛΑΟ,κατά παράβαση κάθε αρχής ελευθερίας και διακριτικής ευχέρειας των εκάστοτε σωματείων. 
Αποτελεί δε παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία και πρακτική μία κρατική υπηρεσία να υποχρεώνει ένα φυσικό νομικό πρόσωπο όπως η αερολέσχη Καστοριάς,αναγνωρισμένη με απόφαση του Πρωτοδικείου Καστοριάς να πληρώσει συνδρομή ετήσια και χρήματα εγγραφής στην Ομοσπονδία,ειδάλλως δεν αναγνωρίζει ουδέν αεροπορικό σωματείο ως αερολέσχη με συνέπεια το εν λόγω σωματείο να μην δύναται να κάνει χρήση των όποιων προνομίων και τυχόν ευεργετημάτων.
Αυτό πέραν της ηθικής,ίσως και νομικής υποστάσεως,εμπεριέχει και την πρακτική πλευρά του θέματος και η οποία ίσως είναι και η πιο σημαντική,γιατί υπαγόμενοι στην Ομοσπονδία αυτομάτως οι αεροπορικοί σύλλογοι που το πράξουν,έχουν χάσει ολότελα την ανεξαρτησία και αυτονομία τους.
 Επιβεβαιωτικό του πιο πάνω είναι το γεγονός ότι κάθε σωματείο που θέλει να εγγραφεί πρέπει να αποδεχθεί και υιοθετήσει το καταστατικό της ομοσπονδίας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ....!!!!        
Πράγμα το οποίο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το καταστατικό της ομοσπονδίας εκφράζει τις ανάγκες και τούς στόχους του εκάστοτε σωματείου.
Στην περίπτωση την δική μας,του Αέροπου όλα ξεκίνησαν όταν αιτηθήκαμε πρός την Υ.Π.Α ( καθ'υπόδειξην του τοπικού αερολιμενάρχου ) ,την κακκιά αυτή Μητριά για κακή της τύχη της Γενικής Αεροπορίας,την έγκριση χρήσης και αποθήκευσης αεροπορικού καυσίμου στο Αριστοτέλης για τους σκοπούς της αερόλέσχης μας και εκεί ξεκινήσαν όλα. Δεν θα κουράσουμε τους φίλους που πιθανώς μας διαβάζουν με λεπτομέρειες,παρόλο που θα άξιζε. Άλλωστε '' τα γραπτά μένουν '' και εμείς τα διαθέτουμε για όσους επιθυμούν. Το γεγονός είναι ότι μή αντέχοντας τον ''φόρον της δεκάτης '' της Υ.Π.Α και με τα γλισχρά μας βαλάντια, αποχωρήσαμε από το αεροδρόμιο κατόπιν απαίτησης της. 
Αύτη είναι εν συνόψει η διαμορφωθείσα εξέλιξη και το αποτέλεσμα. Αναμφισβήτητα άξιζε η προσπάθεια και ο εργώδης κάματος. Αφήνω κατά μέρος τις καταβληθείσες οικονομικές παραμέτρους. Συνεπώς ο Αέροπος θα εξακολουθήσει την προσπάθεια από διαφορετικό μετερίζι,ίσως περισσότερο φιλόξενο και λιγότερο μικρόψυχο από τους συμπλεγματικούς της Υ.Π.Α και του Αριστοτέλη.
Περιττόν να λεχθεί και να τονισθεί ιδιαιτέρως ότι αποτελεί για τον Αέροπο και τους εκλεκτούς συνεργάτες και μέλη του την μέγιστη τιμή και διάκριση να διώκεται από αυτούς που ξεπουλάνε ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία/κρατικά αεροδρόμια,ξεπουλώντας τα παραβιάζοντες κάθε συνταγματική και νομική πλευρά του θέματος .
Μοναδική μας μέριμνα και φωτεινός οδοδείκτης παραμένει η αμείωτη αγάπη μας για την αεροπορική ιδέα με καθαρά ανιδιοτελή κριτήρια και το αρχαιοελληνικό κλέος στην μέχρι τώρα πορεία μας αλλά και στην μελλοντική.
Εμείς βλέπεις δεν είμαστε αερολέσχη μέλος της ομοσπονδίας για να καρπονώμεθα χιλιάδες Ευρώ από διακίνηση λαθρομεταναστών,ούτε αερολέσχη της Ομοσπονδίας για να μεταβαίνουμε σε βορεινή εχθρική χώρα διενεργώντας λαθρεμπόριο αεροπορικού καυσίμου,ούτε αερολέσχη της Ομοσπονδίας για να κάνουμε παράνομα αεροταξί,ούτε αερολέσχη της Ομοσπονδίας για να υποβάλουμε σχέδιο πτήσης για συγκεκριμένο πεδίο απογείωσης και προσγείωσης και να απογειωνόμαστε από τα χωράφια παρανόμως. Και ο κατάλογος συνεχίζεται με γεωμετρική πρόοδο ατοπημάτων.....
Άλλωστε όταν οι τροχοί του α/φους εγκαταλείπουν τον τροχόδρομο και η άνωση αρχίζει και υπερνικά την βαρύτητα,όλοι αυτοί οι τζουτζέδες και παρακεντέδες των έκνομων κρατικών αρχών
φαίνονται τόσο μικροί και ανήμποροι,ασφυκτικά κολλημένοι στην σίελο του παραβατικού ερπυσμού τους...........

Γιατί οι Ουρανοί είναι αποκλειστικά Μόνο Δικοί μας.....


εκ της διοικούσης,

Δημήτριος Αγιασοφίτης          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου